Cytat

2022. december 10., szombat

Up In Flames

UP IN FLAMES
fandom: game of thrones
páros: jon snow/sansa stark
műfaj: nagyon AU (8.évadtól), ficlet, többrészes (így van, jól olvastátok), és talán romantikus?
besorolás: +12 egyelőre, aztán majd meglátjuk *wink-wink*
leírás: Sansa nem tudja mit érez pontosan Jon iránt, de abban az egyben biztos, hogy nem szerelmes belé... vagy talán mégis? És ha még ez nem lenne elég, közeleg a hosszú éjszaka is. 
figyelmeztetések: lehet, hogy OOC karakterek, de próbáltam hű maradni, biztonság kedvéért bejelölöm még a half-sibling incestet avagy féltestvér vérfertőzés (?), bár ezzel vitatkoznék, szerelmi háromszög, és mindannyiunk kedvence: mutual pining! :D
egyéb megjegyzések: 8. évadnál járunk, az előtte lévő eseményeket meghagytam, kivéve azt, hogy Jon lefeküdt Daenerysszel, azt tekintsük most meg nem történtnek. A történet szerint a Hosszú Éjszaka előtt járunk. Leginkább Sansa érzéseire fókuszálok, eredetileg 1 részesre terveztem, de hát, az élet kiszámíthatatlan, így két részes lesz. :)) x
dedikálás: Legjobb barátnőmnek, Vicának, aki lassan, de biztosan miattam Jonsa shipper lesz. Imádlak! 😌😘💖
ajánlott zenék: 1 2 3 4 
Ott ülnek kettesben, beszélgetésüket csak a tűz ropogása töri meg. A két szempár egymást figyeli, mindegyik keresi azt a buktatót, amivel bajba sodorhatja a másikat, ám ezt egyik se mondja ki. A feszültség szinte tapintható a levegőben, de még csak aprókat szikrázik. Valamikor lángra fog kapni, de mikor? Még csak pattog. Szinte idegőrlő a várakozás mindkettejük számára, egyik se akar barátkozni, ez csak látszat. Mindketten tudják, okos nők, sok mindent láttak már. Olyanokat tapasztaltak meg, amit más nem. A feketébe öltözött töri meg a csendet végül. 
– Szeret téged, ezt te is tudod – feleli a hosszú, vöröshajú lány. 
– Ez zavar téged – állapítja meg a másik, akinek hosszú, fonatokkal teli fehér haja van. 
Sansa nyel egyet és még határozottabban néz a vele szemben ülőre. Eddig se szívlelte a lányt, de ezek után nem is fogja. Daenerys áthatóan vizsgálgatja a Stark lányt, ami neki is feltűnik. A reakciódra kíváncsi, mondja magában és Sansa nem reagál. Nem, ő annál sokkal okosabb. Még jobban kihúzza magát, úgy válaszol, érzelmeit palástolja. 
– Szeretem őt – mondja Sansa. – A fivérem. – teszi még gyorsan hozzá.
Daenerys arcán olyan érzelem suhan át, ami egyáltalán nem tetszik a Stark lánynak, s úgy érzi, túlságosan sokat mondott, vagy éppen olyat, amit nem kellett volna. Hirtelen feláll, a szék fájdalmasan felnyikordul, majdnem oldalra dől mögötte.
– Engedelmeddel, lepihennék, felség – mondja halvány gúnnyal a hangjában Sansa érzékeltetve az ellenszenvét, Daenerys pedig bólint. 
Sietős léptekkel távozik a teremből, hátra se néz, hogy vajon a Targaryen lány őt nézi-e, de nem is kell neki megfordulnia. Szinte magán érzi a két világos szempárt, ami majdnem lyukat éget a hátán. Csapódik az ajtó, Daenerys pedig elgondolkodva nézi a rozoga faajtót, ami mögött a Stark lány eltűnt. Hümmög egyet, két kezét összefonja maga előtt. Most már minden egyértelmű számára is. Mögötte a tűz hangosan ropog, a lángok szabad utat kaptak a feltöréshez. És a tűzön kívül más is lángokban áll.
***
Sansa kint áll a frissen hullott hóban és mélyen a gondolatai világában van. Hol Daenerysen, hol az Éjkirályon, hol pedig Jonon jár folyamatosan az agya, s egyre inkább úgy érzi, hogy lassan ő is megfog őrülni. Aztán eszébe jut a korábbi beszélgetése a Targaryen lánnyal és már nem is őrületet, hanem tomboló dühöt érez magában. Ha megkérdezték volna tőle korábban, hogy vetélytársának érzi-e a hófehér hajú nőt, csak nevetve legyintett volna. Ám, miután Kisujj még a halála előtt felnyitotta a szemét arra, hogy Jon akár el is vehetné a Sárkányok anyját, azóta riválist és fenyegetést lát a másikban. Mélyen beszívja a levegőt, majd kifújja. Sansa nem tudná megmondani, mit is érez Jon iránt, de abban az egyben biztos, hogy nem testvéri szeretetet. Akkor sem vagyok szerelmes, Jonba, gondolja magában keserűen, aztán sorra bevillan neki egy csomó emlékkép. 
Amikor hosszú idő után végre először látott valakit a családjából. Ahogy Jonnal egymásra néztek, majd szoros ölelésbe zárták egymást. Az érzés, amit érzett, amikor Jon a karjaiba zárta. Otthon, haza érkezett. 
Amikor a tűznél melegedtek, iszogattak és jókat nevetgéltek. Jon ránéz, összetalálkozik a tekintetük. Melegség tölti el, egymás kezét szorítják. Jon homlokon csókolja. Miért nem az arcára ad? Vagy a szájára? Nem, nem vágyhat ilyenre. 
Jonnal egymás mellett ülnek, két karjuk összeér, a férfi rámosolyog, Sansa zavartan veszi a levegőt, alsó ajka megremeg. 
Amikor Kisujj megemlíti, hogy Jon és Daenerys akár össze is házasodhatna. A féltékenység, harag, amit érzett. A késztetés, hogy ott helyben elvágná Kisujj torkát. 
Amikor a férfi megjelenik a Sárkány királynővel Deresben. Mintha gyomorszájon vágták volna. Miért pont ő?, fut át az agyán, aztán rájön magától is. Nézz már rá, Sansa! Meg se közelíted őt. Gondolatai pedig fájdalmasan fúródnak bele az agyába. 
És amikor megkérdezi Jontól, hogy szereti-e Daeneryst, de választ nem kap. Jon csak meglepetten néz rá. Sansát átjárja talán a megkönnyebbülés? Igen, úgy érzi, újra tud lélegezni.
– Sansa? 
Egy jól ismert hang rántja ki hirtelen a gondolatai világából. Közben ismét havazni kezd, vörös haján megülnek a jéghideg hópelyhek, a hideg levegő lágyan cirógatja a Stark lány arcát. Rápillant a feketehajú férfire. 
– Jon! – vesz egy mély levegőt a lány, s megereszt egy mosolyt. – Micsoda kellemes meglepetés. 
Jon rámosolyog, Sansa szíve pedig dobban egyet. 
– Mit csinálsz idekint? – kérdi tőle a férfi, a lány pedig ráemeli a tekintetét. 
– Levegőre volt szükségem – von vállat Sansa. – Bent már fojtó és zavaró volt a tűz ereje. 
A feketehajú férfi halkan felnevet. 
– Vagyis Daenerys jelenléte? – Jon felvonja a szemöldökét, Sansa elhúzza a száját a másik hallatán.
– Úgy is mondhatjuk – fonja össze két kezét a Stark lány, aztán eszébe jut. – Tudod, múltkor nem válaszoltál a kérdésemre, Jon. 
A hó továbbra is hatalmas pelyhekben hullik rájuk, de egyiküket sem zavarja, hozzászoktak már. A férfi hirtelen szembefordul a vöröshajú lánnyal. 
– Miért akarod ennyire tudni, Sansa? – kérdi a férfi és tesz egy lépést a másik felé. Sansa mozdulatlanul áll, a szemkontaktust egy percre sem szakítja meg. 
– Mert jogom van hozzá – feleli kissé erősebb hangnemben a lány, miközben előre lép egyet. – Észak kedvéért esküdtél neki hűséget, vagy azért mert szereted? 
– Mit akarsz Sansa, mit mondjak? – Jon tehetetlenül tárja szét karjait. – Milyen válasz felelne neked meg? 
Hogy nem szereted őt, akarná mondani a lány, de nem teszi. Közel vannak egymáshoz, Sansa akár magához is húzhatná, annyira közel, de nem ragadja meg Jont és rántja magához, inkább összeszorítja az ajkait és elsöpri egy távoli helyre a nem megfelelő gondolatfoszlányait. 
– Az igazat szeretném, Jon! – emeli fel a hangját a Stark lány. – Szereted őt? 
– Mi változik, ha azt mondom, hogy nem? – suttogja Jon előre lépve, orruk most már összeér. – Mond meg nekem, Sansa. Mi fog megváltozni?
Sansa megremeg a férfi közelségétől. Csak egy apró lépés kellene, gondolja magában, tedd meg! Tekintetét egyik sem veszi le a másikról, Jon és Sansa is egyre hevesebben veszi a levegőt. A két szempár találkozik, szinte eggyé válnak, egybe olvad a sötét és világos írisz. Jon szeme hirtelen még sötétebb lesz, vagy csak képzeli? A Stark lány lassú mozdulattal nyalja meg az ajkait, aztán válaszol. Kék szemei a tájra terelődnek. 
– Nyugodtabb leszek – feleli végül halkan. – Tudod, hogy féltelek és nem szeretném, hogy Észak elveszítse a királyát. 
– Nem én vagyok már Észak királya – suttogja továbbra is Jon, kezével pedig megsimítja a lány arcát, mire Sansa ismét ránéz.
– Számomra mindig az leszel – mondja a másik, majd megragadja Jon kezét. 
Sansa apró csókot lehel Jon kézfejére és észrevétlenül közelebb húzza magához a férfit, aki hagyja magát. Kezeit átfonja a lány dereka körül, testük szinte összeér, Sansát pedig szinte megbénítja ez a fajta közelség. Kék szemeivel teljesen elveszik a másik sötétbarna íriszeiben, csakúgy, mint Jon, akinek a lehelete szinte simogatja a lány ajkait. Csak egy apró fejbillentés, Sansa, tedd meg! 
– Ígérd meg nekem, ha elbukunk, együtt fogunk lángokban állni – szólal meg Jon hirtelen. Sansa kérdőn és kábán pillant rá, mire a férfi megrázza a fejét. – Csak ígérd meg. 
– Megígérem – suttogja, aztán szoros ölelésbe zárják egymást. 
A lány nem kérdezi meg mit is ért ez alatt pontosan Jon, de ott, abban a pillanatban nem is érdekli, csak az, hogy közel legyen a másikhoz. Otthon van, a megfelelő helyen van, ott, Jon karjaiban. Körülöttük szinte már mindent beborít a frissen esett hó, közeleg a hosszú éjszaka, mindketten tudják, fel kell készülniük a legrosszabbra. Azt viszont egyikük sem tudja és látja, hogy egy hosszú, hófehér hajú lány őket nézi a távolból a lépcsőkön állva. Hogyan is látnák? Hiszen szinte teljesen beleolvad a hófehér környezetbe. Őket nézi, egy másodpercre sem veszi le tekintetét a két ölelkező Stark testvérről, egészen addig, amíg a feketehajú férfi ki nem bontakozik az ölelésből. Daenerys szótlanul, de ugyanakkor elégedetten hagyja ott őket, végtére is, a kérdéseire most is megkapta a választ. Akárcsak Sansa, aki viszont kevésbé örül annak, hogy bebizonyosodtak a Jonnal kapcsolatos gondolatai és érzelmei is. És ott, abban a pillanatban már nem csak a tűz állt lángokban, hanem a két Stark testvér is. 
„És érzem, ahogy végigfut az ereimben,
És szükségem van arra a tűzre, hogy tudjam, ébren vagyok.
Amíg együtt el nem bukunk.”*

*RUELLE – UNTIL WE GO DOWN  c. zeneszám


8 megjegyzés:

  1. Folytatást! Folytatást!
    Minél előbb szeretnék folytatást! 😍 Ez már most elképesztően jó. Sosem voltam Jonsa shipper de te lány, egyszerűen megőrjítesz vele. 😍😭 Csúnya dolog volt, hogy egy csók sem csattant el, de ami késik nem múlik. 😉 Reméljük lesz több is. ❤ Imádtam! 😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Vica!

      Örülök neki, hogy tetszett annak ellenére, hogy sose voltál Jonsa shipper, de hát a napokban elég sokat mérgeztelek vele, szóval lehet, hogy lassan áttérsz a "sötét oldalra". :D
      Hát ez ilyen, a jó dolgokra várni kell, talán majd a következő részben. 😜

      Köszönöm szépen a kommentedet! ❤️

      Törlés
  2. Kedves Lina!

    Valahogy mindig megtudsz lepni! Nagyon örülök, hogy most már egyre jobban aktívkodsz a blogodon, remélem így marad :D Másodszorra pedig azta 😱😍 Olyan régen láttam már ezt a sorozatot, hogy szinte megfeledkeztem a létezéséről, de jó látni, hogy van aki még ír ebben a fandomban 🤗 A párosítás talán jobban meglepett, mert valljuk be: nem mindennapi :D
    Őszinte akarok lenni: én nem igazán gondoltam eddig bele a Jon és Sansa párosba, de te most adtál nekem egy kis darabot belőle és lássál csodát: látom, amit te látsz bennük. Valóban lehetett volna köztük lehetőség és imádom, hogy te megragadtad ezt! Az új sorozat sajnos nem jön be, valahogy nem adja meg a hangulatot így duplán örülök, hogy jött az értesítés a novelládról. 😍😍

    Sajnálom, hogy nem kapsz több elismerést! Kíváncsian várom a folytatást, mert nagyon felkeltetted a kíváncsiságom:)

    Mads

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mads!

      Nagyon örülök, hogy aktív tagja vagy a blogomnak, mindig jól esnek az ilyesfajta visszajelzések és olyankor tényleg elhiszem, hogy érdemes még folytatni az írást. :) Igen, én is csak azért tértem vissza a GOT fandomba, mert nemrég újra néztem a párommal, aztán ismét elkapott a Jon/Sansa mánia, mint anno 4-5 éve.
      Hát igen.. nem mindennapi páros, de az egyik legnépszerűbb a külföldi fanfic szervereken (egészen pontosan 2. helyen állnak).
      Jajjj, nagyon szépen köszönöm a véleményedet! 🥰 Örülök neki, hogy sikerült átadnom azt a lehetőséget, amit én láttam anno bennük, mert hát én még mindig azt mondom van/volt bennük lehetőség. Nagyon sok videó a bizonyíték rá.
      Nekem tetszik a HOTD is, de nem egy GOT ez tény.. :)

      Köszönöm szépen még egyszer! ❤️❤️

      Törlés
  3. Hmm-mmm-mmm.
    Jonsat nem nagyon szoktam olvasni, valószínűleg valóban azért, mert oké, nem testvérek, de unokatestvérek. De azért ez jó volt, kíváncsi vagyok merre és hogyan kerekíted le, de azért komolyan vártam egy csókot vagy valami :'D úgy be volt lengetve és így... nem. És Daeneryst pont úgy utálom, ahogy szoktam ><

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, megtudom érteni az álláspontodat. Valóban unokatestvérek, de én mindig próbálok azzal védekezni, hogy ugye ott vannak a Targaryenek, akik között még az édestestvérek is házasodtak. Jaime-ről és Cersei-ről meg ne is beszéljünk... Lehet pont emiatt védekezek azzal, hogy ez a GOT világába normális, annak ellenére, hogy a való életben nem támogatnám én se. Csak Jon és Sansa között megragadott valami, ahogy egymásra tudtak nézni, meg úgy mozgott köztük a kémia elég rendesen, annak ellenére, hogy ugye elvileg testvérek/unokatestvérek.. :D Meg egy-két jelenetük.. hát én is megláttam azt, amit a legtöbben a tumblrön/ao3-on. 😆 Nem véletlenül a 2. legnépszerűbb párosítás AO3-on.

      Csókra rátérve: igen, ebből a szempontból piszkos voltam. :D Más is panaszkodott, hogy azért lehetett volna valami... de szeretem húzni az olvasóimat (is).

      Köszönöm a véleményedet! ❤️❤️

      Törlés
  4. Érdekes, bele sem gondoltam ebbe a párosításba. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz a vége ennek, mert egyszerűen nem tudtam eddig őket elképzelni, te pedig mégis és tyű! Minden elismerésem, mert nagyon jó lett, szuperül átadtad a hangulatot, Sansa tépődéseit és a köztük lévő kémiát igen jól megműködted itt! 🤔😃
    Remélem hamarosan felrakod a folytatást! Nagyon tetszett, jól írsz, csak így tovább. ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy elnyerte a tetszésedet annak ellenére is, hogy egy nem mindennapi párosról írtam. :) Jaj, aranyos vagy nagyon! :D Próbálkoztam, féltem, hogy nem fog tudni átadni a dolgokat (Sansa érzelmeit, a kémiát köztük), de akkor ezek szerint mégis sikerült, ha megragadtak téged is. 😊

      Köszönöm szépen! Igyekszem megírni. ❤️

      Törlés

© Agata | WS
x x x x x x x.