Cytat

2022. december 18., vasárnap

Félbehagyott ötletek

 

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam, hogy melyik blogomra rakjam ki ezt a bejegyzést, ugyanis a mindenes blogom elvileg a tejeskávé de azt már olyan szinten elhanyagoltam, hogy inkább erre rakom ki, plusz úgy is erre a blogomra kerültek volna fel ezek a történetek, vagy külön blogba, úgyhogy inkább ide posztolom. Az ötlet Abethtől és Leahtól származik, ők ihlettek meg eme bejegyzés létrehozásában. Úgy gondoltam én is megcsinálom, mert hát nekem aztán bőven vannak félbehagyott ötleteim, melyek hirtelen felindulásból megszülettek, aztán olyan hirtelen alább maradt a lelkesedés is. Mindegy is, jöjjön akkor a bejegyzés, kellemes olvasást kívánok hozzá mindenkinek! 💖😘

Sajnálatos módon nagyon sok ötletem a kukába végezte, vagy valahol egy füzetben porosodik a régi otthonomban, de a legtöbbjét egy Word dokumentum őrzi, amit csodás módon visszatudtam keresni, mert anno telepítés miatt mindent felpakoltam a Drive-ba. Novellák közül csak párat fogok felsorolni, mert abból túl sok van. 

BLOOD IN THE WATER - HANNIBAL FANFICTION.
Talán ez az egyik történet, amit nagyon sajnálok, hogy félbehagytam, mert 5 részt megírtam belőle és nagyon sok mindent terveztem hozzá (legalább 4 fejezet címe megvan + történet haladása is). 
Eredetileg Frederick Chilton + Saját karakter párosítás lett volna, aztán átment volna szerelmi háromszögbe a történet, Hannibal Lecter miatt.
A történet szerint Jack megkéri régi ismerősét, Audrey Wintert, hogy segítsen a chesapeake-i hasfelmetsző ügyében és dolgozon össze Frederick Chiltonnal, mivel a lány kriminálpszichológus. Aztán Audrey nem is gondolta volna, hogy akár az életébe is kerülhet az ügy. 
Nyilván nem vittem volna bele túl sok romantikát, de anno Frederickkel szerettem volna összehozni Audreyt, később pedig Hannibállal. Itt is mindent felépítettem, valamennyire követtem is az évadokat történet szerint. Erre a történetre azt mondom, hogy lehet valamikor folytatni fogom, ha lemegy végre a pedagógus minősítésem tavasszal, mert nagyon szerettem írni, és mai napig imádom a Hannibal sorozatot, könyveket, filmeket. Ennek szerintem adni fogok egy esélyt, épp ezért nem árulok el több olyan dolgot, ami spoileres lenne. Hehe. Reméljük összejön. 

CROSSFIRE - KERESZTTŰZBEN.
Ezt a történetet akkor kezdtem el írni, amikor hatalmas Stiles/Allison shipper lettem (ne kérdezzétek hogyan történt, én se tudom, talán túl sok Youtube videó editet néztem róluk). Ez egyébként egy másik történetemnek az átdolgozása, amiből szintén nem lett semmi. Itt is teljesen, részletesen felépítettem a történetet, a fejezeteket, amik egy füzetben csücsülnek valahol a régi szobámban. Pedig összesen 18 fejezetig megírtam, mik lesznek, mi fog történni. Hihetetlen, mi? 
A történetről annyit, hogy Rachel Sawyer lesz az ID új ügynöke, miután egy kényes dolog miatt átkerül oda, aztán meg is kapja az egyik legveszélyesebb ügyet. Egyik bevetése pedig olyan jól félresikerül, hogy ott megismerkedik Mark Logannel a konkurens ügynökség tagjával. A balulsült bevetést követően pedig kénytelen lesz a két ügynök és a rivális ügynökség összedolgozni, ha leakarnak végleg számolni az Imperiummal. 
Ezt a történetet is szerettem írni, csak valahogy feledésbe merült, plusz itt kezdtem el az egyetemet, aztán nem jutott már időm írni, meg a lelkesedésem is alulmaradt, pedig ennek is "nagy jövőt" szántam. Nem tudom, hogy fogom-e folytatni, szerintem nagy valószínűséggel nem, de jó élmény visszanézegetni az eltervezett dolgokat. Ennek még külön blogot is csináltam és a régi nevemen írtam (Faithe C.). 

DOWNFALL - ZUHANÁS. 
Ez volt a Crossfire eredeti ötlete és inspirálója, amit átalakítottam. Ez a történet akkor született meg, amikor a Rey/Kylo shipper korszakom a tetőponton volt. Mai napig egyébként az egyik kedvenc párosom, csak picit háttérbe szorultak, pedig velük is terveztem/tervezek novellát. Nevermind. 
A történet alapja, hogy Dena Hastings kezdő FBI-os ügynökként megkapja az FBI egyik legsötétebb és veszélyesebb aktáját, ami az Empire (Star Wars hello) bűnszervezettel foglalkozik. Segítségére pedig dr. Christopher Barden elismert kriminológus lesz, aki nem mellesleg mindent tud az alvilági dolgokról (na vajon miért?). Együtt nekivágnak az ügynek, azonban nem is sejtették, hogy az igazsághoz vezető út olyan sötét titkokkal jár, amely véglegesen a mélybe rántja őket. Dena pedig megkérdőjelezi, hogy ki ő valójában?
Igazából már nem emlékszem, hogyan is akartam a sztorit kihozni, de nagyjából annyi lett volna, hogy ők ketten együtt menekültek volna az FBI elől, mert valahogy bekerültek volna a bűnszervezetbe. Tényleg fogalmam sincs már, hogyan akartam volna alakítani a történetet, nem is írtam le, mert fejben megvolt, de hát azóta már 4-5 év eltelt. Annyi biztos, hogy kicsit Hannibal beütése lett volna, mert Christopher is elárulta volna az FBI-t. Denát pedig magával rántotta volna. Egyébként ezt először Rey/Kylo AU ficként akartam volna megírni, de semmi nem belőle, s inkább átírtam. (aztán így se lett belőle semmi, pfff.)


Szándékosan utoljára hagytam talán az egyik legjobb történetemet, amit a mai napig hatalmas fájdalommal "gyászolok", hogy félbehagytam. Ez az egyik legrébbi történetem, amivel rengeteg blogversenyt megnyertem, nagyon sok mindent kidolgoztam hozzá (kódokat, adatokat, cselekményt), ami teljesen kárba veszett, mert nem folytattam. Ezt akkor írtam, amikor gimis voltam, és a blogger közösség a fényéveit élte, emlékszem mennyire aktívak voltak akkor a blogos csoportok. Sorra jöttek a visszajelzések és milyen jó is volt! A történet a frissen lediplomázott Seraphine Rosierről szól, aki a Grim Reaper után nyomoz, aki rettegésben tartja Londont. Minden bűntény után egy rejtvényt hagy, aminek vannak jelentései és a nyomozóknak rá kell jönnie, mielőtt még túl késő lesz. A rejtvények (vagy kódok) a következő áldozatra utalnak. Emlékszem, számokat és betűket is raktam bele, s mindenki azt kérdezgette, hogy azoknak mi az értelme? Volt értelme, de nem akartam lelőni a poént, hogy mi is... :D Ez a történet a végéig megvan piszkozatban, nyilván nem a fejezetek, de a történet felépítése, végkimenetele. Sőt, még folytatást is terveztem neki, ami a Hide and Seek lett volna. Ez az, ami a szívemhez a legközelebb van, talán ezért sajnálom is a mai napig, hogy semmi nem lett belőle és befejezetlenül áll. Meghatározó szerepet töltött és tölt be az életemben ez a sztori, de a mai napig nem vagyok hajlandó elmondani senkinek sem, hogy ki is a gyilkos. Barátnőimnek is azt mondtam, még én se tudom, pedig ez hazugság, mert tudom. Én építettem fel, persze, hogy tudom, ki a gyilkos. :D Talán egyszer kiadom, bár nem hiszem, ahhoz túl sok minden kellene... :) 

Ehhez még a legjobb barátnőm készített nekem videókat, amik a mai napig nagy kedvenceim:


Történetek közül csak ezeket sorolom fel, de rajtuk kívül még 4-5 van, aminek csak leírását írtam meg, fejezet nem készült hozzá. Novellák közül ezek lennének:

HADES/PERSEPHONE AU: 
Miközben írtam a Hannibal fanficemet, eszembe jutott, Mads milyen jó lenne Hadesnak, Daisy pedig Persephonénak. Aztán megszületett így egy ötlet, amiből végül semmi nem lett. Modernebb AU ahol, szomszédok lettek volna, aztán Persephonénak feltűnt volna a sok gyilkosság, amit Hades elkövet. De hááát így is beleszeretett volna. Ezt nem is fogom megírni, de tumblr-re, azért felraktam ezt a képet, meg egy gifsetet, amit itt megtudtok nézni.




TWISTED - DRAMIONE ONESHOT.
Ehhez különösebben nem tudok mit hozzá fűzni, csak annyit, hogy valamilyen novella lett volna. Történet alapom egyébként nem volt ehhez, csak írtam hirtelen felindulásból egy Draco/Hermione novellát, ami természetesen magamhoz hűen dark!Draco lett volna. Ha jól emlékszem a tőlem elvárható angst meg lett volna, meg egy kis obsessive Draco. Nyilván valami sötétebbet írtam volna ehhez, de már fogalmam sincs, hogy mit vagy, hogy mit akartam kihozni a történetből. Ofc, Hermione lett volna a szenvedő alany. Talán jobb is, hogy ebből se lett semmi, de egy ehhez hasonló novellám készülőben van, annak viszont van alapja. 




És ennyi lett volna. Azokat a novellákat nem rakom ide, amiket még nem volt időm megírni, de tervezésben vannak. :D Ők várhatóak a blogon majd... :) Ezek a műhely menüpontnál megtalálhatóak. 

4 megjegyzés:

  1. Az ilyen bejegyzéseket olvasva mindig megnyugszom egy kicsit, hogy nem csupán velem fordul elő, hogy hopp, jön egy ötlet, majd hopp, már el is illant, mint a kámfor. :"D

    A Cruel Intentions ötletét én is sajnálom – bár korábban valahogy elkerültük egymást a történettel–, mert amit leírtál róla, borzasztóan tetszik. Ha netán mégis foglalkoznál vele a jövőben, én nagyon szívesen olvasnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos ez velem is gyakori.. azokat a sztorikat le se írtam ide, amelyiknek csak a története van meg, pedig sajnos azokból is van pár.. :D

      Jaj köszönöm szépen! Meglátjuk mi lesz, mert azt én is tényleg nagyon sajnálom.. lehet majd egyszer ráfekszem a Cruel Intentionsra.. meglátjuk. :)

      Törlés
  2. Istenem, mindig úgy fáj az ilyen ötleteket látni bárkitől, nem csak magamtól :( amúgy feltűnt, hogy sok nyomozós dolog jelenik meg a történeteid körül, között :D
    ÉS A CRUEL INTENTIONRA ÉN EMLÉKSZEM (ilyenkor öregnek érzem magam, che), pláne, hogy már egyszer említetted, hogy mi volt a régi neved és emiatt megkerestem a blogot újra :D
    Hádész,Perszéfónét sajnálom, már csak azért is, mert ezt a toxik embert hogy lehetne megszeretni, tökre érdekelne, hogy mutatnád be. Nekem kimaradt a Hannibál korszak, mármint hogy írjak benne, mindig úgy éreztem, hogy az már nagy falat lenne nekem, bármennyire is imádtam a sorozatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jé, és tényleg! :D Ezt eddig nem is figyeltem meg.. de szinte az összes piszkozatos sztori alapom is nyomozós, mint ezek.. Valahogy ez áll közelebb hozzám. :D

      Kevesen vannak, akik emlékeznek még a Cruel Intentionsra, de mindig kellemes érzéssel tölt el, ha valaki megemlíti 🥰💕 meg hát fájdalom is, mert nem írtam.. jaj.

      Volt példám toxik emberre sajnos, de hát nyilván másabb, amikor egy gyilkost szeretne meg az ember, szóval nem is hasonlítom össze a kettőt.
      Hanniballal nekem is kettős érzelmeim vannak, de mindenképp megakartam próbálni, csak ott is félbemaradtam... talán majd valamikor összejön a folytatás. :)

      Törlés

© Agata | WS
x x x x x x x.